Logo VerSUS
Kanskaart

Meedoen en kansen benutten

Geen geld laten liggen

Het minimum inkomen is zo uitgeknepen, waardoor er potjes moesten worden gevormd met toeslagen om de meest schrijnende situaties te verzachten. Hierdoor is een veelheid van regelingen ontstaan. Het gevolg is, velen zien door de bomen het bos niet.

VerSUS heeft samen met de aangesloten organisaties de krachten gebundeld. Ze willen helpen om de armoede te lijf te gaan.

Waar hebben we het over?

Vaak is armoedeaanpak gericht op schuldhulpverlening. Armoede is echter niet hetzelfde als het hebben van schulden. Integendeel, de meeste mensen met een minimaal inkomen maken geen schulden. Ze willen zien rond te komen door te bezuinigen op eten en kleding. Inkomens-steun is bij hen heel erg nodig en de mogelijkheden die er zijn moeten benut worden.

Het gaat om; zorgtoeslag, huurtoeslag, teruggave van belastingen, heffingskortingen en kinderopvangtoeslag via de belastingdienst. Maar ook om bijzondere bijstand, individuele inkomenstoeslag en kwijtschelding via de gemeente. Niet alleen de onbekendheid van deze regelingen speelt parten. Veel mensen zien er tegen op om de voor-zieningen aan te vragen omdat ze gedoe verwachten met ingewikkelde formulieren en gesprekken. Ten onrechte laten ze daarom hun rechten maar zitten.

Huis aan huis

We hebben een Kanskaart laten drukken. Op deze Kanskaart staat een kort overzicht van de belangrijkste regelingen en de gegevens waar men advies en hulp kan krijgen.

Advies en steun

De spreekuurhouders van het Steunpunt VerSUS zijn vrijwilligers die opgeleid en getraind zijn en hulp bieden aan de mensen die inkomensondersteunende regelingen willen aanvragen. Dat gebeurt in het spreekuur van VerSUS in een spreekuurruimte ter plaatse. Bewoners die daartoe niet in staat zijn worden thuis bezocht. Onze hulp is geheel gratis.
Denkt u ook in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning of wilt u meer informatie, pak die kans, aarzel niet en maak een afspraak.

Initiatiefgroep

ANBO, KBO Fryslân, PCOB, Stichting Diaconale werkgroep Solidair Skarsterlân, FNV Bouw, Fryske Marren Vitaal, Adviesraad Sociaal Domein De Fryske Marren, KBO Fryslân, Solewe, Heilige Christoffel Parochie, en afdeling Humanitas De Friese Meren. De organisaties willen gezamenlijk een bijdrage leveren aan de armoedecampagne ‘Meedoen en kansen krijgen’ van de gemeente De Fryske Marren.

Kanskaart

Heel veel mensen met een minimum-inkomen weten niet dat zij recht hebben op extra inkomenssteun. Hiervoor hebben wij een kaart ontwikkeld waarop uw ‘KANSEN’ staan (zie voor de verschillende mogelijkheden de informatie hieronder).


Kanskaart

Afspraak maken

Afspraak maken

Vul het kennismakingsformulier in en wij nemen contact met u op om een afspraak te maken.


 

Deelnemende organisaties


De deelnemende organisaties zijn: PCOB - St. Diaconale werkgroep solidair Skarsterlân – KBO Fryslân – Humanitas - Heilige Christoffel Parochie - Adviesraad Sociaal Domein De Fryske Marren - Fryske Marren Vitaal


Door op het desbetreffende logo te tikken, krijgt u de website van deze organisatie in beeld (voor zover sprake is van een eigen website)